Hoppa till innehållet
Toxic Kevin Hero 2

7 snabba med Kevin, systemarkitekt på Toxic!

Kevin är systemarkitekt på Toxic och en fena på logiskt tänkande. Han kravställer och planerar arkitektur och uppsättning av system för att se till att kundens behov uppfylls. Vad han tycker är det bästa med jobbet? När han får vara med och lösa ett knepigt problem för en kund och bemöts med positiv feedback. Låter det som en perfect match på person och roll? Absolut!

Hej Kevin! Du jobbar som systemarkitekt på Toxic. Vad innebär det?

Det innebär att jag fungerar som en länk mellan kunden och projektteamet, främst i början av projektet för att sätta upp och presentera en arkitektur eller struktur över systemen som vi bygger. Vidare jobbar jag med kravställning och ser till att systemen uppfyller kundens behov. Under projektets gång är en del av min roll att säkerställa att kraven uppfylls och att systemet vi bygger är hållbart. 

Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?

Njae..för ingen arbetsdag är helt typisk. Alla dagar är unika. Ibland sitter jag en hel dag och svarar på mejl. Ibland är jag involverad i fem-sex olika projekt. Ena dagen skriver jag kod och andra dagen läser jag kod. Jag gör helt enkelt väldigt många olika saker men de roligaste dagarna, eller perioderna är när jag har möjlighet att sitta i större system där jag får använda mycket logiskt tänkande för att planera och utveckla systemen.

Hur ser din resa till att jobba inom IT ut?

Jag har alltid haft ett intresse för IT och jag gick en IT-inriktning på gymnasiet. Därför var det naturligt att plugga vidare till webbutvecklare på universitetet. Jag var även inne på att plugga till arkeolog men där kom jag inte in – och tur var väl det… 

Berätta om något som du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.

Hm, det är svårt men det känns alltid bra att få vara med och lösa någon annans problem och sedan få positiv feedback tillbaka. Att få vara med och påverka med det man gör och underlätta för någon annan är den roligaste delen och oftast de tillfällen jag blir som stoltast i mitt arbete. 

Hur blir man en bra systemarkitekt?

Jag tror att det är en fördel om du kan analysera din och andras kod på en mer övergripande nivå för att få en förståelse för hur saker är uppbyggda. Du behöver bred kunskap snarare än djup. Det är också en fördel om du är bra på logiskt tänkande och att du är beredd på att bli bästa vän med Google.

Vad gör du för att fortsätta växa och utvecklas inom din yrkesroll?

Jag håller mig uppdaterad på de senaste teknologierna genom artiklar och vidareutbildningar. Du måste ha kunskap om det senaste för att kunna vara proaktiv i ditt arbete och bli duktig på det du gör. Extra viktigt är det ur ett säkerhetsperspektiv och säkerligen kommer det bli ännu viktigare framöver då vi ställs inför allt fler utmaningar kopplat till IT-säkerhet. 

Till sist ­– vad är det bäst med att jobba som systemarkitekt på Toxic?

Mångfalden i våra olika projekt. Varje kund är unik och det innebär att varje lösning behöver sina unika funktioner – och det är väldigt roligt att få vara med och forma så att lösningarna blir av bästa möjliga slag.

Vill du bli en del av Toxic? Spana in våra lediga tjänster här.

Läs mer om vårt erbjudande inom skräddarsydda lösningar.