Digital Marknadsföring (Performance)

Digital Marknadsföring (Performance)

Resultatorienterad marknadsföring eller perfomancemarknadsföring, som det också kallas är som ordet antyder inriktat på resultat. Det fina med performancemarknadsföring är att du som annonsör bara betalar utifrån hur din annons presterar. Det skiljer sig från traditionell annonsering, som till exempel en annons i tidningen, där du betalar ett fast pris. Med en resultatinriktad marknadsföring kan du vara säker på att du hittar rätt mottagare, som är intresserade av det du har att säga.

Betald digital marknadsföring

Det vimlar av förkortningar inom digital marknadsföring, kanske har du hört talas om CPC, som översatt till svenska betyder kostnad per klick. Modellen innebär att du bara betalar när du vet att mottagaren har sett och interagerat med din annons (alltså klickat på den). Och blir din annons en riktig klickraket behöver du inte oroa dig för att kostnaden bli skyhög. Budget sätts innan kampanjstart och när du har fått så många klick som du betalt för visas annonsen inte mer.

Mätbar gratis marknadsföring

Det finns andra delar av digital marknadsföring som inte har någon annonskostnad alls, som till exempel nyhetsbrev och sökordsoptimering.Genom att noga följa upp och analysera data och analysera data kan vi tillsammans förbättra och justera dina marknadsföringsinsatser.

Tjänster inom Performance-marknadsföring

SEM (Google Ads, Bing Ads) – SMM (Facebook, Instagram, Linkedin, Snapchat, TikTok, Pinterest) – Display-annonsering – Programmatic advertising – YouTube – E-mail marketing, Sökmotoroptimering (SEO) – Konverteringsoptimering (CRO) – Kampanjplanering – Lead- generering – Design för digitala kanaler – Content-produktion – CX-copy

 

Bloggtips: Så lyckas du med digital marknadsföring

 

Till våra kundcase