Umbraco publiceringsverktyg

Umbraco är ett modernt open-source publiceringsverktyg för ditt företag som vilar på ASP .NET och används av över 110 000 webbplatser som exempelvis asp.net, heinz.com och peugeot.com.

Utvecklingsteamet bakom Umbraco finns i Danmark och består av en liten men sammansvetsad kärna.

Denna publiceringsplattform har också en trogen användarbas som regelbundet ger ut nya paket som förbättrar funktionaliteten vilket leder till minskade utvecklingstider och ökad kvalité.   

Varför använda Umbraco för din webbplats?

Det som skiljer Umbraco från andra CMS (Content Management Systems) är möjligheterna till att skräddarsy lösningar efter dina behov. Niels Hartvig, som är skaparen bakom detta CMS, ansåg att för mycket fokus riktades mot teknologi istället för behov.

Detta betyder att detta CMS har mycket hög flexibilitet vilket innebär att det går att utveckla mycket komplexa webbplaster, men också simplare lösningar.

Med hjälp av detta publiceringsverktyg kan vi tillfredsställa just de behov som du har för din webbplats. Umbraco är helt enkelt garanten för att du ska kunna få en webbplats precis som du vill ha den.

All-inclusive

För dig som ny användare av detta CMS är det viktigt för oss att påpeka att vi erbjuder "Umbraco All-inclusive!", vilket innebär att vi tar hand om webbhotell och all form av teknisk support så att du kan känna dig trygg i ditt val och fokusera på din kärnverksamhet.   

Sökmotoroptimering

Anledningen till att Umbraco kan kallas för ett sökmotoranpassat CMS är att mängden kod på den publicerade webbsidan är förhållandevis låg vilket gör att den också blir snabb och enklare att tolka för sökmotorer som exempelvis Google.

Umbraco är dessutom ett CMS som kan skräddarsys för dina besökare vilket i slutändan minskar avvisningsfrekvensen från sökresultaten. Detta förutsätter naturligtvis att du presenterar den information som dina besökare letar efter.

Du kan också låta oss att arbeta med sökmotoroptimering åt dig.

Hur du arbetar med din nya webbplats

När webbplatsen är klar får du inloggningsinformation som gör det möjligt för dig och dina medarbetare att jobba med innehåll online.

Ni loggar in med ert användarnamn och lösenord för att sedan ändra, ta bort eller lägga till sidor, nyheter, bilder, länkar, etc. När ändringarna sparas är de omgående synliga för besökare.

Webbplatsens sidor kan byggas fritt med verktyget, d.v.s. det finns inga fasta rubriker eller strukturer vilket innebär att sidor kan skapas, flyttas och raderas fritt av redaktören.

umbraco-text-editor.jpg

Själva texteditorn (TinyMCE) är lätt att använda för den som har god vana av att arbeta med t.ex. Microsoft Word.

Precis som med alla andra publiceringsverktyg är det naturligtvis en stor fördel gällande inlärningstiden och kvalitén på det jobb redaktören gör om han eller hon har vana från andra html-verktyg sedan tidigare.

Ni kan också själva skapa nya sidor och undersidor i verktyget. Arkiv för uppladdning av filer och bilder, vilka sedan kan publiceras som bilder eller länkar, ingår.

I korthet kan du med Umbraco:

  • Skapa, redigera och publicera nya webbsidor.
  • Redigera innehållet i dina webbsidor.
  • Organisera och strukturera menyer och innehåll.
  • Tidstyra innehållspublicering.
  • Sätta användarrättigheter i flera nivåer.
  • Hantera skyddade webbsidor.
  • Effektivt sökmotoroptimera din hemsida.

Vi är säkra på att du kommer bli nöjd om du låter oss bygga din webbplats med Umbraco.

Kontakta oss idag så att vi kan börja bygga din nya hemsida.

Till våra kundcase