Vi har blivit utsedda till MästarGasell – och är Di Gaseller för tredje året i rad

Under Di Gasells jubileumsfest på Spira i Jönköping den 24 oktober stod det klart att Toxic Interactive Solutions är det näst snabbväxande företaget i Jönköpings län.

Skrevs den 28 oktober 2019

En digital resa – från pojkrummet till Di Gasells jubileumsfest

Toxics resa började i Anderstorp 1994 när Kalle Ekstrand, som 14-åring, fick i uppdrag att bygga en hemsida åt sin pappas företag DX Plastic. Kalles pappa hade läst i Dagens industri att en hemsida var vägen till framtidens affärer. 25 år senare kan vi konstatera att Dagens industri hade rätt – och att framtiden för Kalles företagande skulle se mycket god ut.

Sedan 1994 har bolaget växt. Och växt.

Idag har Toxic 36 anställda och fem kontor, i Anderstorp, Gnosjö, Jönköping, Borås och Berlin. Framgångarna delar Kalle sedan 2015 med kompanjonen och delägaren Daniel Eriksson, som även är ansvarig för Boråskontoret. Toxics specialistområden är idag e-handel och webbutveckling. Utöver detta skräddarsyr vi lösningar för de behov som finns runt omkring. Här levererar vi både hårda och mjuka värden, med allt från tekniska systemintegrationer till digital marknadsföring – allt för att ta kundens affärer till nya höjder.

Gasellföretag tre år i rad

Varje år analyserar Dagens industri företagsklimatet i Sverige och utser Sveriges mest framgångsrika företag, så kallade Gasellföretag. Av alla Sveriges aktiebolag är det knappt 1 % som klarar av kriterierna för att bli ett Gasellföretag. 2019 är alltså tredje året i rad som Toxic lever upp till dessa kriterier och på årets Gasellgala kammade vi hem en stark andraplats i Jönköpings län, med en tillväxt på 292 % mellan 2015–2018. Som gasellföretag för tredje året i rad blev vi dessutom utnämnda till MästarGasell 2019.

Gasellkriterier

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla kriterier. Dagens industri gör dessutom en helhetsbedömning av bolaget där ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet vägs in.

 Ett Gasellföretag har:

  1. En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.
  2. Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.
  3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
  4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  7. Sunda finanser.