Toxic vidare till regionfinalen - EY Entrepreneur Of The Year

Efter nominering och djupintervjuer så står det klart att Toxics ägare Kalle Ekstrand och Daniel Eriksson är två av östra Sveriges främsta entreprenörer.

Skrevs den 28 oktober 2020

Om utmärkelsen

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens största och mest prestigefyllda utmärkelser för entreprenörer. Syftet med utmärkelsen är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Tävlingen arrangeras i ca 60 länder och för 25:e gången genomförs den svenska upplagan. I Sverige pågick nomineringsprocessen till sista augusti och var öppen för alla. EY har tagit del av ungefär 700 nomineringar från hela landet. Det är en stor bedrift att gå vidare i entreprenörstävlingen då urvalsarbetet är omfattande. 

"Vi gör inte det vi gör för att vinna priser men det är roligt att få uppskattning för det vi gör på Toxic. Vi blev glada över att bara bli nominerade. När vi sen går vidare till regionsfinal efter intervjuer så blir vi givetvis både stolta och hedrade", säger Daniel Eriksson.

Kalle Ekstrand fortsätter: "
Vi vill lyfta fram ett stort tack till alla våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, utan er skulle det inte vara en resa. Nu fortsätter vi uppåt framåt."

Kriterier

Entreprenörer som nomineras till utmärkelsen ska ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år, ha en omsättning på 10 miljoner alternativt ha 10 anställda.

Juryn granskar entreprenörerna med utgångspunkt i följande sex kriterier:

Nästa steg

Den 3 november genomförs sex regionfinaler där en extern och oberoende jury i varje region utser vinnaren. Vinnaren i de sex regionfinaler som genomförs under november möts den 29 januari 2021 i den nationella finalen i Stockholms stadshus.

Läs hela press releasen från EY