Toxic och Essem inleder PIM och e-handelsprojekt

Essem Design fortsätter sin varumärkessatsning med e-handel och PIM projekt.

Skrevs den 14 januari 2019

Essem Design är ett designföretag som tillverkar klassisk och modern hallinteriör för privata och offentliga miljöer. Idag jobbar man i traditionella försäljningskanaler, mot först och främst den nordiska marknaden.

I och med att man vill komma ut på fler marknader och kunna erbjuda hela sitt produktsortiment online, har Toxic och Essem nu inlett ett samarbete kring PIM och e-handel.

Projektet kommer att spegla Essems vision om att bli "synonymt med första rummet". Vi kommer tillsammans med Essem och Bedow att göra ett ingående arbete kring varumärke och design för att skapa rätt känsla och spegla företagets värderingar.

Oscar Salomonsson, Affärsutvecklare & kundansvarig, Toxic - "Vi har sedan en tid tillbaka fört en dialog med Essem kring e-handelsspåret. Det är därför väldigt roligt att det nu blir verklighet och att få genomföra detta projektet tillsammans med Essem och se vilket resultat den nya satsningen återspeglar."

Valet av plattform föll på Storm Commerce för e-handel och PIM, samt Umbraco för frontend. Flexibiliteten med att särskilja e-handelslogik och PIM från webbsidan, skapar bra förutsättningar för framtida behov när man vill satsa på andra marknader eller målgrupper. Man vill också få ett bra ekosystem kring produkthantering, så att hela processen ska bli enklare internt och att förse kunderna med rätt information.

Utvecklingen av den nya e-handel börjar under Q1 2019 och beräknas att lanseras i sommar. Först och främst kommer man rikta sig mot konsumenter i Sverige och Europa. Sajten kommer därför att lanseras på svenska och engelska samt två valutor SEK/EUR.

Robert Bladh, Marknadschef, Essem Design - "E-handelssatsningen är en spännande utveckling för oss. Vi ser detta som en nödvändighet för ökad varumärkeskännedom och tillväxt. Det gäller att ta plats i bruset med hela sitt erbjudande i en allt mer öppen och konkurrensutsatt marknad samt rusta för den digitala framtiden."

Vägen till en stark digital närvaro

Vet du inte var du ska börja? Det vet vi. Ring oss eller kom och hälsa på, vi har gott (om) kaffe!

Klicka här

Tack för att du tog första steget!
Vi tar nästa steg och hör av oss till dig.

Det är här ditt nya projekt börjar.

Ge oss lite kött på benen kring vilken typ av projekt det gäller så hör vi av oss inom kort.

Webb

E-Handel

SEO

Varumärkesstrategi

Foto & Film

Webbanalys

PIM-system

Grafisk identitet

Intranät

Sociala Medier

Mobil & Webbapp

Google Ads

Beskrivning av projekt

Dina uppgifter
Oj, nått gick fel! Kolla så alla fält blev korrekt eller kontakta oss via kontaktsidan.