Toxic förstärker en redan stark styrelse med Johan Sköld

Vi är glada att kunna dela nyheten att Johan Sköld sedan en tid tillbaka har förstärkt styrelsen som adjungerad styrelseledamot.

Skrevs den 04 mars 2020

Johans kompetens inom IT och affärsutveckling förstärker ytterligare styrelsens arbete med att utveckla Toxic till den byrå som alla vill jobba på, och den byrån som alla vill jobba med.

"Vi fattade tycke för varandra efter vår strategidag, där Johan var med som moderator. Vi tycker att Johan kompletterar våra övriga ledamöter på ett bra sätt, framför allt inom tillväxt, lönsamhet och tjänsteförsäljning. Vi gillar sättet Johan tänker på och ser fram emot många år tillsammans", säger Toxics ägare Daniel Eriksson.

Om Johan Sköld

Johan Sköld har vid flera tillfällen refererats till som en av landets främsta experter inom tjänstemarknadsföring och försäljning. Med titlar som serieentreprenör, affärsängel och investerare arbetar Johan huvudsakligen som Head of Growth på Chalmers Ventures. Han har tidigare erfarenhet från koncernledningen i ett kombinerat IT-, digital byrå- och managementkonsultföretag med fler än 2 000 anställda och över 2,5 miljarder i omsättning. Johan har i över 20 år kombinerat roller inom utveckling och försäljning i ledande befattningar och bedriver idag en mindre investeringsverksamhet med ett 15-tal onoterade innehav. Därutöver har han erfarenhet som konsult och rådgivare i ett flertal styrelser. Han föreläser också löpande vid bland annat Chalmers, Sveriges Arkitekter, M-Gruppen och Handelshögskolan i Stockholm och är författare till en av Sveriges mest sålda böcker inom tjänsteförsäljning, "Försäljning i konsultföretag" (Liber).

"Toxic är ett entreprenöriellt företag som drivs av genuina entreprenörer med Sveriges entreprenöriella hjärta Småland som bas. Strategin är att hjälpa företag att lyckas i den digitala världen utan att det behöver kosta en förmögenhet, ta orimligt lång tid eller bli för komplicerat. Bolaget verkar nära sina kunder och där den verkliga spetskompetensen egentligen finns oavsett om det är i Borås eller Berlin. Jag har svårt att se gränsen för hur stort det här kan bli och jag är säker på att jag en dag kommer vara stolt över att jag fick vara med tidigt", säger Johan Sköld.

 

Övriga i styrelsen