Svenska Orienteringsförbundet får en ny webb i Umbraco 10.

Toxic har levererat en helt ny webb i Umbraco 10 för Svenska Orienteringsförbundet.

Skrevs den 20 december 2022

Toxic & Svenska Orienteringsförbundet

Sedan våren 2022 har Toxic och Svenska Orienteringsförbundet arbetat tillsammans för att ta fram en ny, modern webb i Umbraco 10. Vi har bland annat använt Alpine JS för att förbättra interaktiviteten. På webbsidan finns även integrationer mot Eventor, Svenska Orienteringsförbundets centrala IT-system, samt FitText – ett javascript som hjälper till med skalbarhet för avstavningar.

Då de flesta användarna på orientering.se besöker webbsidan i mobil har det varit fokus på att göra webbsajten mer användarvänlig för mobilanvändare genom att applicera ”mobile first”. Med den nya designen blir det bland annat tydligare menyer och bättre responsivitet.

En ny funktion på nya orientering.se är att innehållet fördelas i tre sektioner samt 23 distriktssidor som nås via huvudmenyn. De olika sektionerna och distrikten har egna startsidor med menyer, innehåll och nyhetsflöden. Den nya funktionen ska bidra till en tydligare struktur, och samtidigt göra det enklare för användaren att ta del av den senaste, relevanta informationen. 

Använder du också ett krångligt CMS och överväger att byta till Umbraco? Läs mer om Umbraco här.

Om samarbetet

Om Orienteringsförbundet

Svenska Orienteringsförbundet består av 550 föreningar med 83 000 medlemmar runtom i Sverige. Svensk orientering är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter för allmänheten. Varje år arrangerar de runt 600 tävlingar, stora som små, där alla är välkomna.

Kika in Orienteringsförbundets nya webb här.