När fyra webbshoppar slogs ihop, föddes Coolest.se.

Toxic har tillsammans med EKC Nordic Trading AB tagit fram e-handelsplatsen, coolest.se.

Skrevs den 07 november 2017

Uppdraget

Grossistföretaget EKC Nordic Trading AB i Habo, strax utanför Jönköping, har sedan 2007 bedrivit grossistverksamhet med import utav olika globala varumärken, främst inom lyxprodukt-segmentet. Idag är man generalagent åt dessa varumärken och levererar produkter till några utav Sveriges största kedjor inom detalj- och livsmedelsbranschen. I samband med ett omtag av deras digitala närvaro, fick Toxic förfrågan att ta fram en helt ny grossistsida, samt slå ihop deras fyra separata webbshopar, till en, då föddes coolest.se.

EKC Nordic Trading behövde en teknisk samarbetspartner som kunde lösa denna komplexa utmaning, därför valde man Toxic.

 

Utmaningen

EKC Nordic Trading har sedan 2007 bedrivit grossistverksamhet, samtidigt som de drivit separata webbshopar för de olika varumärken de varit generalagent för. Detta tillvägagångssätt skapade en hög administrationsbeläggning då multipla siter behövde ständig uppdatering, därför valde man att sammanslå dessa webbshopar till en, där föddes Coolest.se. Den nya sidan skulle alltså innehålla alla produkter som de fyra hade och illustrera detta på ett enkelt och användarvänligt sätt, med en attraktiv design. Administrationen för order var även något som identifierats som en flaskhals, då informationen stansades in manuellt, vilket på sikt blev väldigt tidskrävande.

 

Lösningen

Vi byggde en lösning åt EKC Nordic Trading som baseras på Umbraco för administrationen utav webbsidornas innehåll, vilket innebär att man enkelt och smidigt nu hanterar både grossistsidan och webbshopen på samma plats. För sidan Coolest.se implementerade vi e-handelslösningen Tea Commerce, samt en teknisk integration mot Pacsoft för dataöverföring som nu automatiserar informationsinhämtningen till leveranssystemet Pacsoft. Utöver detta implementerade vi Klarna Check-out för att möjliggöra en enkel check-out-process med alternativa betalsätt.

 

Värde

Genom att sammanslå befintliga webbshopar till en har vi tillsammans med EKC Nordic Trading skapat kontroll över inkommande order, samt möjliggjort en effektiv leadsgenerering via nyhetsbrev, rabattfunktioner och livechat direkt med besökande kunder. Dessa faktorer tros på sikt kunna öka omsättningen ytterligare på webbshopen. Genom integrationen mot Pacsoft administrationstiden för orderhantering reducerats och på så vis möjliggjort en effektivare resursplanering. Vi önskar EKC Nordic Trading AB all lycka till med sin nya digitala närvaro!

 

Vill du också bygga en digital produkt? Hör av dig till mig så förklarar jag hur vi på Toxic kan hjälpa till, oscar.m@toxic.se.