LRF och Jobba Grönt ökar sin digitala satsning tillsammans med oss

LRF och Gröna arbetsgivare driver projektet Jobba Grönt i syfte att få fler personer verksamma i det gröna näringslivet.

Skrevs den 03 september 2019

Jobba Grönt

Jobba Grönt drivs av LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) och Gröna arbetsgivare, syftet är att inspirera dig till att jobba och/eller utbilda dig inom det gröna näringslivet. Det gröna näringslivet innebär att verksamheten har sin bas i jorden, skogen och djuren. 

Vårt samarbete inledes då vi skulle ta oss an utmaningen att nå ut med budskap på ett effektivt och engagerat sätt för att öka medvetandet för yngre och yrkesbytande, samt att förändra synen på dagens bonde. En av de prioriterade områdena för att nå sitt mål är att satsa digitalt, på en bra webb och ökad närvaro i sociala medier.

Vad vi har gjort

För att nå ut till målgrupperna började vi löpande arbeta med digital marknadsföring i sociala medier, där vi är delaktiga i alla steg från idé till verklighet. Under våren har vi producerat och publicerat två större kampanjer. Den ena kampanjen riktade sig både mot ungdomar och deras föräldrar inför gymnasievalet och den andra mot yrkesbytare och klimathjältar i vardagen. Detta för att lyfta det gröna näringslivet för ungdomar, yrkesbytare och hur man blir klimathjälte genom att välja ett grönare yrke. Kampanjerna skapades för Snapchat, Facebook och Instagram med genomtänkta budskap som var anpassade efter kampanjens syfte, målgrupp och kanal. 

I inledningen av samarbetet producerade vi även en ny webbsida i plattformen Umbraco, besök gärna hemsidan här jobbagront.se Med den nya hemsidan ville vi få en bättre synlighet på Google och en användarvänlig navigering, både för hantering av innehåll och för besökaren. Andra viktiga delar var att kunna visa rörligt material, ha en vass sökfunktion och inte minst en webbsida som inspirerar.

Frida Sjöstedt, Digital Marknadsstrateg på Toxic - Precis som med alla våra case, så är en av de viktigaste nycklarna till framgång med annonseringen att vi som partner verkligen får komma kunden nära och lära känna deras verksamhet och utmaningar. Tillsammans med Jobba Grönt har vi ett tätt samarbete där vi är med från idé, skapande till utförandet - nästan som att vi fått en extra kollega!

Då kunden har hög kompetens och intresse av alla bitar i vår process blir det också väldigt roligt att få lyfta arbetet till nästa nivå. Detta gäller allt från annonsoptimering till statistikrapporter - alltid i dialog med kund.

Anna Ross, Jobba Grönt - Stort tack för den fina statistiken. Jag är så stolt över den här kampanjen! Den är så snygg och resultatet är kanon.

 

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Hos oss har vi ett dedikerat team kopplat till marknadsföring som hjälper dig med allt från strategi till utförande. Hör av dig till Calle Andersson projektledare och affärsutvecklare så berättar han gärna mer036-860 22 54 eller calle.andersson@toxic.se