Mattsson Dator
Mattssons

Mattssons

Mattssons kom till oss med önskemålet att samla alla Mattssons-ägda bolag under ett och samma paraply. Målet var att skapa en webblösning som speglar bolagets erfarenhet och kompetens som marknadsledande inom fästelement. Valet av plattform föll på Umbraco med grund i plattformens flexibilitet och användarvänlighet.

Webb

Umbraco

Intranät

Utmaningen

De senaste åren har Mattssons genomgått en stor varumärkesresa där framtagandet av en ny webblösning varit en viktig pusselbit. När vi kom i kontakt med Mattssons var deras dåvarande hemsida utdaterad sett till såväl funktionalitet, design som innehåll. Förutom en ny webblösning önskade även kunden att nya mattssons.com skulle fungera som ett paraply för samtliga bolag som ägs av Mattssons. Vidare ville de ha hjälp med ett kommunikationskoncept som skulle tydliggöra deras position som marknadsledande aktör inom fästelement och lyfta fram företagets kunskap, erfarenhet och innovationslösningar inom branschen.

Om Mattssons

Mattssons är ett familjeägt bolag i Anderstorp som grundades 1947. Företaget är marknadsledande inom fästelement med ett sortiment innehållandes över 180 000 artiklar. Sönerna Kalle och Emil Mattsson tog 2018 över rollerna som VD respektive vice VD efter deras far och fortsätter driva företaget framåt i samma familjeanda som tidigare. Företaget är bland annat känt för sina innovativa och pricksäkra logistiklösningar. Mattssons finns idag i Sverige, Portugal och Kina.

Lösningen

För att sy ihop varumärkessäcken tog vi tillsammans med kunden fram ett design- och webbkoncept som allt kommunikationsmaterial – foto, text och film – till nya webben producerades utefter. Vi tog även fram informationsstrukturen för den nya webben som sedan byggdes i Umbraco 8 med både ett publikt och ett inloggat läge.

Resultatet

Nya mattssons.com är en modern webb som går i linje med Mattssons varumärke. Bilder, texter och webbens design synliggör företagets kompetens och erfarenhet och lyfter såväl medarbetare som de innovationer som företaget ligger i framkant med. Webben är enkel att navigera igenom och ger en tydlig överblick över Mattssons sortiment, produktion, logistik och tjänster – ja allt du kan tänkas behöva veta när du är i behov av fästelement. Sajten är byggd på Umbraco, vilket skapar förutsättningar för enkelt redaktörsarbete och löpande uppdateringar som låter webben växa med företaget.