Från behov till löpande lösning

I samband med att vi satte igång projektet att lansera en E-handel för Essem Design startade också projektet att öka den totala digitala närvaron för Essem som varumärke. Med syfte att vid lansering kunna driva trafik till e-handeln så fler får kännedom om den och kan interagera med den. Vi började med en workshop för att tillsammans sätta syfte och mål för närvaron i Sociala Medier och utifrån det skapa en strategi för hur Essem ska arbeta med sina kanaler, då avseende både det betalda och organiska innehållet. Workshopen innefattade även att samla in material om Essems målgrupper för att kunna skapa personas som ger oss mer djupgående information om personerna bakom likes och kommentarerna. Men också att vi baserat på data kan nå målgrupperna i rätt fas av köpresan.

Robert Bladh
VD, Essem Design

"Essem Design och Toxic har haft ett långt samarbete. Vi vet att de alltid är närvarande och ett genuint engagemang i vår verksamhetsutveckling."

Kanaler vi arbetar med

Instagram

LinkedIn

Facebook

Google

Pinterest

Marknadsavdelning på distans

Utifrån strategin arbetar vi idag med löpande annonsering i sociala medier för Essem Design. Förutom annonseringen arbetar vi löpande med sökmotoroptimering genom både on-page arbete med innehållet på webbplatsen men också off-page med länknätverk. När Essem lanserade sin E-handel blev det också aktuellt att arbeta med Instagram Shopping och Google Shopping för att skapa lätta, tydliga CTA som i slutändan också ska leda till konvertering.

Uppföljning och rätt insatser

Vi har ett nära samarbete med avstämningar löpande för att säkerställa att de aktiviteter vi gör når de mål vi strävar efter och skapar det engagemang vi önskar. För att hela tiden säkerställa just det arbetar vi med optimering, uppföljning och analyser. Analyserna ligger sen till grund för nästa kampanj och nästa och nästa, hela tiden för att vi ska komma målgrupperna närmre och skapa det innehållet som de vill se i Essems kanaler.

Besök webbsidan Fler kundcase

Vägen till en stark digital närvaro

Vet du inte var du ska börja? Det vet vi. Ring oss eller kom och hälsa på, vi har gott (om) kaffe!

Klicka här

Tack för att du tog första steget!
Vi tar nästa steg och hör av oss till dig.

Det är här ditt nya projekt börjar.

Ge oss lite kött på benen kring vilken typ av projekt det gäller så hör vi av oss inom kort.

Webb

E-Handel

SEO

Varumärkesstrategi

Foto & Film

Webbanalys

PIM-system

Grafisk identitet

Intranät

Sociala Medier

Mobil & Webbapp

Google Ads

Beskrivning av projekt

Dina uppgifter
Oj, nått gick fel! Kolla så alla fält blev korrekt eller kontakta oss via kontaktsidan.