Tips inför certifiering i Google Adwords & Analytics

Skrevs av  Marcus Ceder  den  03 februari 2016

Få ett vinnande upplägg för att ta dina Google-certifieringar.

undefined

Efter att ha tagit samtliga certifieringar som Google har att erbjuda på sin partnersida så vill jag ge några råd till den som tänkt gå en kurs eller studera på egen hand för att göra samma sak, eller åtminstone göra de prov som krävs för att bli Adwords- eller Analytics-certifierad (det som förr kallades GAIQ).

Om du redan arbetat ett tag med området som certifieringen avser så kommer du sannolikt redan kunna många av frågorna eftersom nivån är grundläggande. Mest lämpligt är att ta en certifiering innan du börjar arbeta med ett nytt område som exempelvis Google Shopping eftersom det kommer ge dig en hyfsat stabil grund att stå på.

Det finns också flera hemsidor som låter dig studera frågorna som kommer på proven (ipassexam.com), men det är inte rekommenderat om du vill få förståelse och kunna sätta frågorna i ett sammanhang.

De flesta arbetsgivare ser certifieringarna som ett plus i kanten, inte minst för att bibehålla eller få sin Google Partner-status, men också för att vara säkra på en viss lägstanivå gällande kunskaperna i Googles produkter.