Facebook Business Manager och Facebook Ads Manager – vad är skillnaden?

Skrevs av  Ida Boman  den  04 maj 2020

Vi som arbetar med sociala medier älskar det faktum att vi kan hantera alla de konton vi jobbar med på ett och samma ställe. Men den underbara Facebook-världen är långt ifrån självklar för alla. Vi förklarar skillnaderna.

Business Manager har egentligen inget att göra med Ads Manager, det är två olika plattformar som går utmärkt att använda utan varandra. För att förtydliga kikar vi på de olika tjänsterna och vad de är till för.

Facebook Business Manager

Facebook Business Manager är en kostnadsfri tjänst som alla kan använda. Tjänsten låter dig hantera alla dina Facebook-produkter och vem som ska ha tillgång till dem – allt på ett och samma ställe. Verktyget låter dig också hålla isär jobb med privatliv på Facebook, då det håller separerar ditt privata konto från den eller de Facebook-sidor du administrerar. Business Manager underlättar helt enkelt vardagen för dig som arbetar med Facebook – oavsett om du driver ett litet eller stort företag.

Vill du lära dig mer om Business Manager? Läs vårt blogginlägg: Vad är Facebook Business Manager?

Facebook Ads Manager

Facebook Ads Manager är endast till för skapande och hantering av kampanjannonser. Att skapa kampanjannonser skiljer sig från att sponsra/marknadsföra ett inlägg på Facebook-sidan. Syftet med att sponsra ett inlägg är att öka räckvidden och interaktionerna. När du vill annonsera för andra mål behöver du använda Ads Manager. Här kan du optimera dina kampanjer för mål såsom trafik, konverteringar eller gillamarkeringar av sidan. Genom statistik och rapporter kan du sedan analysera annonserna, och på så sätt se hur de har levererat utifrån de mål du satt upp. Vill du avancera din annonsering och nå specifika mål är det alltså Ads Manager du ska ha.

Läs mer om Ads Manager och vilka fördelar som finns i vårt blogginlägg: Vad är Facebook Ads Manager?

Om du inte redan använder Facebook Business Manager är det dags att börja! Om du inte annonserar, varför inte? Vill du hjälp? Hör av dig till oss!

Kom i kontakt med oss

Vet du inte var du ska börja? Det vet vi. Ring oss eller kom och hälsa på, vi har gott (om) kaffe!

Klicka här

Tack för att du tog första steget!
Vi tar nästa steg och hör av oss till dig.

Det är här ditt nya projekt börjar.

Ge oss lite kött på benen kring vilken typ av projekt det gäller så hör vi av oss inom kort.

Webb

E-Handel

SEO

Varumärkesstrategi

Foto & Film

Webbanalys

PIM-system

Grafisk identitet

Intranät

Sociala Medier

Mobil & Webbapp

Google Ads

Beskrivning av projekt

Dina uppgifter
Oj, nått gick fel! Kolla så alla fält blev korrekt eller kontakta oss via kontaktsidan.