Umbraco publiceringsverktyg

Information på webben är färskvara. Besökare märker omedelbart om innehållet känns gammalt. Tänk bara på vilka signaler gårdagens nyheter sänder ut. Omvänt signalerar en uppdaterad webbplats att företaget står på tå och är redo att möta sina kunder varje dag.

Vad är Umbraco?

Umbraco är ett open source-CMS (Content Management System) som erbjuder alla viktiga funktioner som förväntas av ett sådant system och dessutom presenterat i ett snyggt och lättanvänt användargränssnitt.

Umbraco utvecklas i Danmark av en liten kärna Umbraco-anställda, men en mycket stor community-bas ser till att produkten ständigt förbättras och att det hela tiden tillkommer fler användbara paket som ytterligare kortar utvecklingstiderna och förbättrar kvaliteten och känslan i de sajter som utvecklas med Umbraco.

Plattformen medgör att det är lätt att följa webbstandard, vilket gör dels att de sidor som vi producerar är sökmotoroptimerade rent tekniskt redan från leverans. Sedan hänger det naturligtvis  på innehållet vilken framgång man når i sökbarheten. Exempel på inbyggda funktioner är versionshantering, tidsstyrd publicering och möjlighet till att styra publicering via arbetsflöden.

En webbplats som skapas med Umbraco innebär total frihet när det gäller design och funktionalitet.

Några av funktionerna Umbraco

  • Skapa, redigera och publicera nya webbsidor.
  • Redigera innehållet i dina webbsidor.
  • Organisera och strukturera menyer och innehåll.
  • Tidstyra innehållspublicering.
  • Sätta användarrättigheter i flera nivåer.
  • Hantera skyddade webbsidor.
  • Effektivt sökmotoroptimera din hemsida.
  • Bevaka och analysera trafik på hemsidan.

Exempel på några av våra kunder

Arbeta med Umbraco

Umbraco_certified_Developer.jpgDen färdiga webbplatsen har en inloggning som gör det möjligt att jobba med webbsidans innehåll online. Ni loggar in med ert användarnamn och lösenord och kan sedan ändra, ta bort eller lägga till sidor, nyheter, bilder, länkar, etc. Då ändringarna sparas är de omgående synliga för besökare.

Webbplatsens sidor kan byggas fritt med verktyget, d.v.s. det finns inga fasta rubriker eller strukturer, sidor kan skapas, flyttas, raderas m.m. fritt av redaktören.

Själva editorn är lätt att använda för den som har god vana av att arbeta med t.ex. Microsoft Word. Som med alla publiceringsverktyg är det naturligtvis en stor fördel för inlärningstiden och kvaliteten på det jobb redaktören gör om han/hon har vana av andra html-verktyg och bildhantering sedan förut.

Ni kan själv skapa nya sidor och undersidor i verktyget. Arkiv för uppladdning av filer och bilder, vilka sedan kan publiceras som bilder eller länkar, ingår.

Se mer av våra projekt här.

Läs mer om publiceringsverktyget Umbraco här.